Barn og medisinar

Det er ikkje alltid like enkelt å vere liten og sjuk. Nokre gongar må barn ta medisin som smakar vondt, sjølv om ikkje dei forstår kvifor. På denne siden har vi samla nokre artiklar og brosjyrer som kanskje kan vere til hjelp når ditt barn er sjukt og må ta medisin.

​Brosjyre om smertebehandling etter ØNH-inngrep
Her finn du brosjyrer på nynorsk, engelsk, polsk og arabisk

 

 • Supermedisin og dei slemme bakteriane

  Det er ikke alltid like lett å være liten og syk. Noen ganger må barn ta medisin som smaker vondt, selv om de ikke forstår hvorfor.

 • Slik vil eg ta min supermedisin

  Det er ikke alltid lett å gi medisin til et barn, særlig ikke når medisinen smaker vondt.

 • Generelt om medisin til barn

  Å gje medisin til barn kan vere ei utfordring, sidan barn gjerne ikkje forstår kvifor dei treng medisin. Medisinen smakar ofte vondt, og det kan vere ei tålmodsprøve for den vaksne. Her er nyttige tips til deg som skal gje medisin til barnet.

 • Medisinbruk ved graviditet eller amming

  Nokre medisinar skal du unngå å bruke medan du er gravid, sidan du då deler blodomløp med ein ny, liten verdsborgar. Andre medisinar er ufarlege å bruke sjølv om du er gravid. Det same kan gjelde når du ammar, men det er då andre vurderinga...

 • Smertebehandling etter ØNH-inngrep hos barn

  Her finn du nyttige brosjyrer om smertebehandling etter øyre-nase-hals-inngrep hos barn. Brosjyrene er utarbeida på norsk, engelsk, polsk og arabisk.  

Fann du det du leita etter?