Råd og rettleiing

Her finn du nyttig informasjon om å medisinbruk og andre gode råd om helse og velvære.

Råd om medisinbruk

For deg som bruker medisinar er det fleire ting som er kjekt å vite for at du skal få best mogeleg utbytte av behandlinga di.

Sjå meir informasjon under råd om medisinbruk

Alt om resept

Det finst fleire typar reseptar og alle desse kan hentast ut hos sjukehusapoteka våre. Kva det kostar å ta ut medisinen som du har fått foreskrive av lege, avheng av kva type resept du har fått.

Les meir om reseptar og korleis du bestillar klargjering på nett

Hjelpemidlar og medisinsk utstyr

Ved sjukehusapoteka våre får du kjøpt utstyr og hjelpemiddel som hjelper til at du får så god nytte av behandlinga di som mogeleg.

Sjå meir om hjelpemidlar og medisinsk utstyr

Helse og velvære

Her finn du gode råd og nyttig informasjon knytta til helse og velvære.

 


Bestill klargjering av e-resept

Råd om medisinbruk

 • Slik vil eg ta min supermedisin

  Det er ikke alltid lett å gi medisin til et barn, særlig ikke når medisinen smaker vondt.

 • Generelt om medisin til barn

  Å gje medisin til barn kan vere ei utfordring, sidan barn gjerne ikkje forstår kvifor dei treng medisin. Medisinen smakar ofte vondt, og det kan vere ei tålmodsprøve for den vaksne. Her er nyttige tips til deg som skal gje medisin til barnet.

 • Medisinbruk ved graviditet eller amming

  Nokre medisinar skal du unngå å bruke medan du er gravid, sidan du då deler blodomløp med ein ny, liten verdsborgar. Andre medisinar er ufarlege å bruke sjølv om du er gravid. Det same kan gjelde når du ammar, men det er då andre vurderinga...

 • Supermedisin og dei slemme bakteriane

  Det er ikke alltid like lett å være liten og syk. Noen ganger må barn ta medisin som smaker vondt, selv om de ikke forstår hvorfor.

Fann du det du leita etter?
Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.